Auto-Moto Doprava HZS Krimi Pardubický Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Drážní hasiči, kteří se vraceli z kurzu byli u dnešní vážné nehody na Pardubicku jako první! Zachránili těžce zraněného řidiče z havarovaného auta

LITOMYŠL – U vážné dopravní nehody na silnici I/35 před Litomyšlí směrem od Vysokého Mýta, kde se střetl kamion s nákladním autem, jako první zasahovali drážní hasiči, kteří se vraceli z hasičského kurzu. Shodou náhod se tak nachomýtli u karambolu. Ani vteřinu neváhali, u zraněného řidiče z osobního vozu zajistili životní funkce těžce zraněného řidiče a poskytli mu předlékařskou první pomoc.

Drážním hasičům se záchranou lidského života pomohli následně i další svědci karambolu do doby než na místo přijeli záchranáři.

„Jako každý pátek nastal odjezd z kurzu na víkend domů. Vyrážíme za sebou se dvěma vozy a rozdělujeme se za Moravskou Třebovou. Kluci pokračují směr stanice Kralupy nad Vltavou a my s dalším kolegou směr stanice Havlíčkův Brod. Po několika minutách přichází z prvního vozu naléhavý hovor: „Kluci jste ještě za námi? Máme tady vážnou nehodu!“ My už jsme ale několik desítek kilometrů od nich, proto rychlá pomoc od nás nepřichází v úvahu. Kluci jsou na místě nehody první, došlo ke střetu OA a NA. Ani vteřinu neváhali, u zraněného řidiče zajistili životní funkce, proběhlo vyšetření kvůli předání informací ZZS a následné ošetření, k rukám jim jsou přítomné civilní osoby… Po předání osoby ZZS, následně kluci pokračují v cestě. Celý týden nacvičujeme podobné situace na kurzu, nikdo z nich netušil, že nové poznatky záhy použijí „na ostro“. Tady je vidět, že nás naši instruktoři připravují kvalitně. Jsem na své kolegy hrdý a jediné, co můžu říct: skvělá práce borci!! 💪🚒👨‍🚒👨‍🚒.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář