HZS Kultura Pomáháme Školní okénko Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Pošlete dobrovolným hasičům z Oseka hlas v jubilejní Anketě dobrovolní hasiči roku

OSEK – Sbor dobrovolných hasičů Osek na Teplicku se v letošním roce přihlásil se do jubilejního 10. ročníku Ankety dobrovolní hasiči roku (ADHR) 2020. Hlasovat můžete do 20.10. 2020.

„Do soutěže jsme se přihlásili s nejstarší dětskou hasičskou soutěží v našem okrese O pohár nelsonské katastrofy. Každý rok v lednu ji pořádáme, a je spojena s uctěním památky padlých horníků při katastrofě na dole Nelson. Letos se konal již 46. ročník této soutěže. Z celkových 149 soutěžících nás velectěná porota vybrala a v naší skupině jsme postoupili mezi 5 finalistů. Teď už náš úspěch záleží na vašich hlasech, a proto vás moc prosíme o zaslání hlasu přes SMS ve tvaru HASICI SSSC1 na telefonní číslo 900 77 06 či přes webové stránky https://www.adhr.cz/hlasovani-sbory

V sobotu 11. 1. 2020 SDH Osek pořádal 46. Branný závod požární všestrannosti k uctění výročí výbuchu na dole NELSON. Závodu se zúčastnilo 35 družstev a ještě k tomu nás poprvé podpořila dvě družstva kolegů z Německého města Pockau – Lengefeld. Jedná se o nejdéle pořádaný branný závod v ústeckém kraji. Pro některé ze členů začal závod již v pátek ráno, kdy bylo zapotřebí oloupat 9kg cibule 2kg česneku nakrájet 10kg masa a vše připravit na uvaření guláše a čočkové polévky. V sobotu brzo ráno technická četa připravila trať a mohlo se vyběhnout. Všichni se rvali jako lvi a konkurence byla opravdu obrovská. V závodě požárnické všestrannosti soutěží děti v těchto disciplínách: hod kroužkem, střelba ze vzduchovky, požární ochrana, topografické značky včetně práce z buzolou, první pomoc, přelézání lana, žebříkový slalom, hod na cíl, uzlování. Mladí hasiči SDH Osek určitě ostudu neudělali. V kategorii přípravka naši nejmenší skončili na krásném druhém místě. V kategorii mladších jsme měli zastoupení dvou týmů a bylo z toho zlato a stříbro, kategorie starších opět dva týmy a zase krásné zlato a stříbro. Třešničkou na dortu bylo zlato a stříbro našeho dorostu. Po vyhlášení výsledků jsme podepsali historicky první smlouvu o partnerství a spolupráci s kolegy z Německého města Pockau – Lengefeld.

Foto ze soutěže naleznete také ZDE.

Autor: Kamila Trojková, SDH Osek
a Honza Klouček

O ANKETĚ DOBROVOLNÍ HASIČI ROKU 2020: 

Devítičlenná odborná porota rozhodla o ocenění 25 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky, za profesionální provedení zásahu a preventivní a výchovnou činnost. Ocenění jejich práce proběhlo v rámci jubilejního 10. ročníku Ankety Dobrovolní Hasiči Roku.

Na řadu tak přichází veřejnost, která svým hlasování rozhodne o výsledném pořadí všech oceněných. Finalisté na prvních třech místech k ocenění díky partnerům Ankety obdrží finanční a věcné dary v celkové hodnotě přesahující 2,3 miliony korun. Hlasovat můžete až do 20.10.2020

OCENĚNÍ JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ

 

OCENĚNÍ SBORU a HASIČSKÝ SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ

Hlavním cílem Ankety Dobrovolní Hasiči Roku je najít, ocenit a finančně i věcně podpořit dobrovolnickou činnost hasičů i v těch nejmenších obcích a současně veřejnosti ukázat důležitost jejich zapojení mezi složky integrovaného záchranného systému a nepostradatelnost při poskytování odborné a rychlé pomoci v případě ohrožení a nouze.

Posláním ankety Dobrovolní hasiči roku je propagovat celospolečenský přínos dobrovolných hasičů široké veřejnosti prostřednictvím již provedených zásahů a preventivní činnosti. Během uplynulých osmi let Ankety Dobrovolní hasiči roku bylo uděleno 372 ocenění doprovázené finančními a věcnými dary ve výši 18,8 milionů korun. Hlavním symbolem ocenění, které získávají finalisté na prvních místech, je od roku 2014 skleněná zásahová helma ve skutečné velikosti, která je dílem českých sklářů.

Hlasovat lze dvěma způsoby. Prostřednictvím hlasovacího formuláře přímo na stránkách ankety www.adhr.cz, nebo zasláním hlasovací SMS. Podrobnosti k hlasování jsou uvedeny na stránkách Ankety.

Samotné slavnostní vyhlášení je plánováno na 19. listopadu 2020 a bude uzpůsobeno aktuálním podmínkám preventivních opatření.

Autor: Jiří Bezděk
prezident

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář