Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Po včerejší demonstraci na Staroměstském náměstí omezili policisté na svobodě 144 lidí! Čtrnáct z nich se dopustilo trestného činu

PRAHA – V průběhu včerejšího bezpečnostního opatření policisté omezili na osobní svobodě celkem 144 osob. Z celkového počtu bylo 130 osob zajištěno podle zákona o Policii ČR a čtrnáct osob zadrženo pro podezření z trestného činu.

Kriminalisté ve všech čtrnácti případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

V průběhu bezpečnostního opatření bylo zraněno celkem dvacet policistů. V  sedmnácti případech se jednalo o  pohmožděniny a naraženiny. Tato zranění na místě nevyžadovala okamžité lékařské ošetření. Další tři policisty přímo na místě ošetřili záchranáři a dva z nich posléze převezli do nemocnice. Všichni policisté jsou již propuštěni do domácího léčení.

Vyjádření brig. gen. Martina Vondráška 1. NPP a big. gen. Tomáše Lercha ředitele KŘP hl. m. Prahy:

V průběhu bezpečnostního opatření došlo k poškození deseti služebních vozidel a k poškození policejních helem, štítů, a dalšího vybavení. Poškození byla převážně způsobena házením předmětů, kopy a údery útočníků.

Autor: mjr. Eva Kropáčová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Po včerejší demonstraci na Staroměstském náměstí omezili policisté na svobodě 144 lidí! Čtrnáct z nich se dopustilo trestného činu

  1. Pingback: Website

Napsat komentář