Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Politika Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

PIETA: Policisté na pražské Národní třídě evidují několik lid bez roušky na obličeji

ČESKO – Česko dnes po celý den slaví Den boje za svobodu a demokracii. Lidé si připomínají odpor proti nacistické okupaci v roce 1939 i takzvanou Sametovou revoluci z roku 1989, jako pád komunistického režimu. Nejen politici, ale i široká veřejnost pokládají květiny a zapalují svíčky nejen na pražské Národní třídě.

Na klidný průběh oslav 17. listopadu a na oznámená shromáždění dohlížejí strážníci a policisté. Z dosavadních poznatků nevyplývá, že by shromáždění měla být nějakým způsobem narušována a věříme v klidný průběh oslav.

Policisté na Národní třídě ale již zadokumentovali několik osob, které neměly zakryté dýchací cesty. Mezi nimi byla i jedna veřejně známá osoba. Toto možné přestupkové jednání policisté oznámí správnímu orgánu. Jednou z osob, která na Národní třídě položila květiny s rouškou pouze pod bradou byl i exprezident Václav Klaus.

Autor: redakce
Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář