HZS Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Při úniku čpavku v litvínovské chemičce se jeden zaměstnanec nadýchal a skončil v mostecké nemocnici. Druhý utrpěl těžké popáleniny a byl letecky transportován do pražského popáleninového centra

LITVÍNOV – Při úniku čpavku v areálu litvínovské chemičky se dva pracovníci zranili. Jeden se nadýchal škodlivé látky a skončil v mostecké nemocnici, druhý utrpěl těžké popáleniny a musel být letecky transportován do popáleninového centra pražské nemocnice. Informace před okamžikem potvrdil redakci Agentury JV PRESS.cz mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Jak jsme již informovali došlo dnes večer k úniku čpavku v areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova. K události vyjely dvě hasičské jednotky. Podle mluvčího krajských hasičů šlo o lokální únik čpavku, který byl následně zastaven. Potvrdil to mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

„Dvěma lidem v areálu podniku se udělalo špatně a byli předáni Zdravotnické záchranné službě. Dle zástupce Unipetrolu se čpavek nedostal mimo areál firmy a je již rozptýlen,“ vysvětlil k události v litvínovské chemičce mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Kvůli úniku nebezpečné látky do ovzduší a zásahu hasičů v areálu chemičky byla na krátkou dobu zastavena i doprava hlavního silničního tahu z Mostu do Litvínova. Stála také tramvajová doprava.

Zjišťujeme další podrobnosti.

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Při úniku čpavku v litvínovské chemičce se jeden zaměstnanec nadýchal a skončil v mostecké nemocnici. Druhý utrpěl těžké popáleniny a byl letecky transportován do pražského popáleninového centra

Napsat komentář