HZS Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Noční požár poškodil několika bytů v domě s pečovatelskou službou v Olomouci

OLOMOUC – Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ve středu ve večerních hodinách, přesněji několik minut před osmou hodinou večerní zasahovaly u požáru dvou bytů v budově domova s pečovatelskou službou na ulici Přichystalova v Olomouci.

Oznámení o požáru jsme cestou tísňové linky 112 přijali v 19:40 hodin s popisem zahoření v koupelně a zřejmě části kuchyně v bytě na patře. Obyvatelé v ohrožené části se začali samovolně evakuovat. V časným ohlášením, rychlou lokalizací ohniska nedošlo k horším následků a výraznému rozšíření. Při průzkumu hasiči v zakouřených prostorách chodby nalezli zraněnou, intoxikovanou osobu. Ihned ji evakuovali do bezpečí, zahájili předlékařskou péči do příjezdu posádky zdravotníků ZZS OK.

Během zahoření došlo k poškození vodovodního řadu v tzv. „stupačkách“. Voda se poté velmi rychle rozšířila do několika byty v patrech pod místem zahoření. K pomoci na místo události dorazil také technický speciál s čerpací technikou. Ve spolupráci se zástupci města a vlastníků objektu jsme zajistili náhradní variantu ubytování a další bezpečností úkony nutné pro zajištění opětovného provozu v objektu. Někteří z obyvatel využili možnosti nocování u svých rodin. Hasiči neprováděli žádnou jinou evakuaci, ta částečně proběhla samovolně ještě před dojezdem jednotek.

Co stojí za příčinou vzniku požáru, rovněž i výše škody budou hasiči v následujících hodinách aktualizovat, vzhledem k situaci na místě a vzniklé navazující havárií lze odhadovat vyšší vzniklé škody.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář