Auto-Moto Cestování Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata

DRAMA: Splašený poník a americký klusák nepřežili dnes ráno na Trutnovsku střet s autobusy a osobními automobily

TRUTNOVSKO – Dnes pár minut před pátou hodinou ranní přijali policisté oznámení od řidiče autobusu, že mu do cesty na silnici I/14 mezi Lánovem a Vrchlabím v Krkonoších vběhli splašení koně a jednoho z nich přejel. Vzápětí do autobusu mělo zezadu narazit osobní vozidlo, jehož řidič nestihl na situaci zareagovat.

Druhý přeživší kůň pokračoval v úprku. Po několika metrech se v protisměru střetl s osobním autem Škoda Octavia. Jeho úprk ukončil až další autobus, kterému vběhl přímo pod kola, kde zůstal zaklíněn.

Nikdo z účastněných osob nehody nebyl zraněn, poník a americký klusák bohužel střet nepřežili.

FOTOGALERIE…

Policisté u řidičů vyloučili alkohol dechovou zkouškou, na vozidlech stanovili předběžnou škodu na více než 110 tisíc a na uhynulých zvířatech 100 tisíc korun. Než se podařilo koně vyprostit a nehody zaevidovat, provoz na komunikaci byl téměř 4,5 hodiny řízen kyvadlově.

Řidiči osobního auta, který zezadu narazil do autobusu, za přestupek nedodržení bezpečné vzdálenosti, policisté udělili pokutu. Pokuta hrozí i majiteli koní, protože jeho povinností je zvířata řádně zabezpečit a zabránit jejich pobíhání po komunikaci.

Autor: por. Iva Kormošová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Splašený poník a americký klusák nepřežili dnes ráno na Trutnovsku střet s autobusy a osobními automobily

Napsat komentář