Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Pozor změna! Respirátory budou povinné místo dnešní půlnoci, až od čtvrtka 25. února

ČESKO – Pozor změna! Vláda ČR rozhodla, že povinnost nošení respirátorů třídy FFP2, nanoroušek nebo dvou chirurgických roušek nebude úderem od dnešní půlnoci, ale až od čtvrtka 25. února.  Respirátory tak budou muset lidé nosit například v obchodech, v MHD, v nemocnicích, úřadech či na zastávkách.

Původně mělo zmíněné nařízení totiž začít platit již od dnešní půlnoci, ale před okamžikem Vláda ĆR vydala informaci o změně termínu, a to od čtvrtka 25. února.

Ministerstvo zdravotnictví ČR tak od čtvrtka nařídí nošení respirátorů, nanoroušek nebo dvou ústenek v obchodech v MHD a na dalších veřejných místech!

Uvedl to ministr zdravotnictví Jan Blatný s tím, že ve čtvrtek 25. února ministerstvo zdravotnictví nařídí nošení respirátorů, nanoroušek nebo dvou chirurgických ústenek v místech, kde je větší koncentrace lidí. Výjimku z nošení respirátorů mají děti do 15 let. Na jejich obličeje prý kvalitnější ochrana dýchacích cest není k dispozici.

Podle ministra zdravotnictví Blatného tak za dostatečnou ochranu již do konce února nebude možné považovat různé svépomocně vyrobené tkaniny, šály ani šátky…

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář