HZS Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Karvinsku záchranáři ošetřovali muže, pod kterým se prolomil led na hladině rybníka! Na místo vzlétl i vrtulník s hasiči

KARVINSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u rybníku Mokroš v Karviné-Dolech. Před čtrnáctou hodinou přijali operátoři informaci o dvou osobách, které se měly prolomit pod led. Na místo vyjela pozemní posádka a vzlétl vrtulník.

Čtyřiačtyřicetiletý muž měl podle informací, které mají záchranáři k dispozici, chytat na zamrzlé vodní ploše ryby, přičemž se propadl do vody. Podařilo se mu zachytit okraje ledu, avšak od hrudníku dolů zůstal uvězněn ve vodě, a to po dobu asi dvaceti minut, než mu na břeh pomohli hasiči.

Jakmile pacienta převzali do péče záchranáři, v sanitním vozidle jej zbavili promočeného oděvu a zajistili tepelný komfort. Postižený jevil známky silného podchlazení, avšak neutrpěl žádné poranění. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl předán na centrálním příjmu karvinské nemocnice.

Video zpráva ZDE

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Na Karvinsku záchranáři ošetřovali muže, pod kterým se prolomil led na hladině rybníka! Na místo vzlétl i vrtulník s hasiči

Napsat komentář