Doprava Dopravní podnik Královehradecký Kultura Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Více než 250 zaměstnanců Dopravního podniku města Hradce Králové vymění staré uniformy za nové

HRADEC KRÁLOVÉ – Řidiči trolejbusů a autobusů MHD, řidiči autobusů zájezdové dopravy, směnoví dispečeři a kontroloři přepravy Dopravního podniku města Hradce Králové se budou letos oblékat ve zcela novém střihu, designu a materiálech.

Prioritou podniku je nejen moderní reprezentativní vzhled, ale i pohodlnost oblečení a uniformy jsou také velmi důležitou součástí identifikace zaměstnanců.

Za přestrojení zaměstnanců – nové uniformy – DPmHK zaplatí celkově 3,4 mil korun, z toho 2,1 mil. Kč v roce 2020 a 1,3 mil. Kč v roce letošním – první řidiči v komplet novém tedy vyjedou ještě letos.

Stejnokroje obléká 250 zaměstnanců a zaměstnankyň DPmHK, převážně řidičů a řidiček MHD a přestrojení zaměstnanců bude probíhat postupně během první poloviny roku 2021.

Nové uniformy, které mají celkem 11 oděvních součástí, nahradí stávající, které už jsou vzhledově i materiálově nevyhovující.

Snahou dopravního podniku je nejen, aby zaměstnanci vypadali reprezentativně, ale hlavně, aby se ve stejnokroji cítili dobře a pohodlně a rádi jej nosili.

K dispozici mají dlouhé kalhoty (volitelně pak budou k dispozici i pánské krátké kalhoty), sukně, košile s krátkým i dlouhým rukávem, svetry pletené (pulovr s výstřihem do V), vesty (opět s výstřihem do V), softshellové a zimní bundy – tedy ve verzích pro různá roční období, ale i dámské saka či šátky /pro řidičky/, kravaty a čepice kšiltovky (unisex), zkrátka celý kompletní sortiment.

Přestrojení proběhne v rozsahu prvního vybavení – v první etapě, která bude zahájena druhý týden v únoru 2021, kdy každý bez rozdílu na základě oděvní karty obdrží část oděvních součástí – konkrétně 4 x košile s krátkým rukávem, 2 x košile s dlouhým rukávem, 1 x svetr – v přepravní papírové tašce s logem a 1 x zimní bundu – pro řidiče „brigádníky“ to bude 1 x košile s krátkým rukávem, 1 x košile s dlouhým rukávem a svetr.

Oficiálně se všichni řidiči MHD představí s novými oděvními součástkami najednou a to dnes v pondělí 8. března 2021, kdy v nich obrazně i doslova popřejí ženám a dívkám v rámci akce Městská Doprava Ženám (tato akce se koná již počtvrté za sebou) k jejich svátku MDŽ.

Další etapa proběhne přibližně v průběhu jarních měsíců, kdy zaměstnanci obdrží všechny zbývající výstrojní součástky.

Stejnokrojové součástky, resp. různé varianty stejnokrojů, kdy celková hodnota „prvního vystrojení“ se pohybuje okolo 12 tis. Kč, byly testovány ve zkušebním provozu těmi, kteří je budou denně oblékat, tedy řidiči MHD, kdy Dopravní podnik města Hradce Králové již vloni vybral třináct řidičů a řidiček, kteří byli od samého počátku součástí́ pracovní skupiny vedení společnosti, které se novými stejnokroji zabývala. Na přelomu října a listopadu 2020 probíhalo pak zkoušení a odběry měr.

Veškeré poznatky a připomínky k novým uniformám, k jejich vzhledu, barevnému řešení, střihu, materiálovému složení atd. byly pečlivě zaznamenány, vyhodnoceny a následně použity při rozhodování o konečné podobě uniforem.

V samotném poptávkovém řízení se také například hodnotily užitné vlastnosti odpovídající trendům současného odívání, použití lehkých, prodyšných a nemačkavých materiálů, vhodnost pro všechny věkové i hmotnostní váhové kategorie, moderní vzhled a snadná udržovatelnost oděvů.

Věříme, že se v nových stejnokrojích bude našim kolegům – zejména řidičům a řidičkám MHD -pohodlně jezdit a cestujícím se budou na našich linkách líbit!

„Chceme, aby se naši řidiči cítili dobře, i proto, že jejich pohoda je významnou složkou všech opatření podporujících bezpečnost městské hromadné dopravy,“ řekl Zdeněk Abraham, předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové.

Vybraným dodavatelem je společnost ILLA & Partners s.r.o. z Prahy, která vyhrála poptávkové řízení a nahradila původního dodavatele, společnost Xena Bohemia, a.s.

Zdroj: Dopravní podnik města Hradce Králové

 

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář