Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Technika Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM ZE SLOVENSKA: Vlak v Bánské Bystrici smetl na přejezdu autobus! Ten následně skončil rozpáraný na boku

BÁNSKÁ BYSTRICA – Osobní vlak v Bánské Bystrici na Slovensku dnes ráno smetl na železničním přejezdu autobus. Ten po střetu skončil doslova rozpáraný na boku! Jako zázrakem nikdo při vážné nehodě nezemřel! Zraněni byli dva ze čtyř cestujících a řidič z autobusu.

Autobus na plynový pohon po střetu skončil na boku mimo kolejiště. Ve vlaku nikdo zraněn nebyl. Na místě vážné nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

FOTOGALERIE…

Policejní vyšetřovatel v Banské Bystrici zahájil trestní stíhání pro obecné ohrožení. 43 letý řidič autobusu totiž nerespektoval světelné a zvukové výstražné zabezpečení a vjel na železniční přejezd.

Přijíždějící vlak následně zasáhl levou přední část autobusu. Řidič autobusu a 55 letý cestující z autobusu utrpěl při nehodě těžká zranění.  Hasiči evakuovali cestující a zamezili úniku plynu z havarovaného autobusu. Okolnosti karambolu vyšetřuje slovenská policie.

 

Autor: redakce
Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář