Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Sport Středočeský Technika Turistika Ústecký Vysočina Z domova Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Minimálně do Velikonoc zůstanou okresy uzavřené a ze silnic nezmizí policejní kontroly! Vláda pouze povolila sportovní aktivity a vycházky i mimo obec a města

ČESKO – Minimálně do Velikonoc zůstanou okresy uzavřené a ze silnic nezmizí policejní kontroly. Potvrdil to před okamžikem na brífinku po jednání vlády ministr zdravotnictví Jan Blatný s tím, že Vláda ČR povolila od pondělí pouze volnočasové aktivity v přírodě se nově budou vztahovat na celý okres a ne jako doposud pouze na katastr obce či města. 

Lidé tak budou moci za přírodou na výlety a za sportem cestovat po celém okrese a nezdržovat se jen v katastru své obce či města. Vláda tak lidem povolila sportování v rámci okresu.

Omezení pohybu lidí mezi okresy a kraji tak má podle ministra Blatného smysl. Restrikce zůstávají i po 21. březnu. Vláda požádá o prodloužení nouzového stavu.

Autor: redakce

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář