Ekologie Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Pomáháme Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Připojte se k dnešní Hodině Země 2021! Zhasněte večer na jednu hodinu a dejte tak najevo, že vám záleží na ochraně klimatu, i v době pandemie covidu-19

ČESKO – Připojte se k letošní Hodině Země, zhasněte na jednu hodinu dnes, tedy v sobotu 27. března v 20.30 hodin a dejte tak najevo, že vám záleží na ochraně klimatu, i v době pandemie covidu-19.

Přihlaste se jako jednotlivec, obec, firma či památka. Hodina samozřejmě nestačí, hodinou to pouze začíná. Hodina Země je každoroční mezinárodní akce, jejímž cílem je atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu.

„Vyzýváme vás proto, abyste si stanovili i vy svůj klimatický závazek. Tím může být přechod na obnovitelné zdroje energie v obci, či snižování uhlíkové stopy v domácnosti. Pro jednotlivce jsme nachystali nabídku dobrovolných klimatických závazků, ze kterých si můžete vybrat, nebo si stanovit klimatický závazek vlastní.“

Loni, i v době epidemie, se zapojilo přes 100 obcí a 3500 jednotlivců. Jednotlivci slíbili, že za rok ušetří skoro 2000 tun skleníkových plynů.

Letošní Hodina Země 2021 se koná i v době přetrvávající pandemie covidu-19, převážně online sobotu 27. března 2021 od 20.30 do 21.30. Klima jsme už změnili, teď se pojďme změnit my. Připojte se. Dejte si klimatický závazek, zhasněte doma, nechte zhasnout veřejné osvětlení ve vaší obci či některé dominanty. Připojte se klidně i symbolicky. I v době celosvětové krize nepřestávejme na klima myslet.

Kdo se letos přidá?

Těší nás každá osoba, firma či obec, kterým není osud naší planety lhostejný.
K letošnímu ročníku se u nás zavázal přidat následující počet účastníků.

726 – jednotlivců
88 – firem a organizací
141 – měst a obcí
4 – památky
2 – akce pro veřejnost
  • Místa, kde se akce zúčastní, si můžete prohlédnout na mapě
  • Seznam přihlášených a jejich závazků si můžete prohlédnout i ve formě tabulky

Připojte se k Hodině Země 2021, která proběhne v sobotu 27. března 2021 od 20.30 hodin do 21.30 hodin.

Přečtěte si našich 10 tipů, co dělat při letošní mimořádné Hodině Země. Akci vymyslel ji Světový fond na ochranu přírody (WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než 2 miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu. Od roku 2010 se koná i v České republice, kde ji koordinuje Ekologický institut Veronica.

Zdroj: Hodina Země

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář