Kultura Politika Technika Ústecký Z domova Zahraničí Zajímavosti Zprávy podle krajů Zvířata

VIDEOREPORTÁŽ: GALGO V NOUZI v Proboštově čekal historicky největší transport třiceti zachráněných týraných španělských chrtů

PROBOŠTOV – V sobotu se v Proboštově na Teplciku uskutečnil jeden z největších transportů týraných zachráněných španělských chrtů v historii GALGO V NOUZI. Speciálně upravená klimatizovaná dodávka v čele Loli Cantero a řidičů týmu útulku Ciudadna na jejíž palubě bylo 30 galdoušků vyrazila ze španělského Pedro Munoz do Proboštova na Teplicku.

Třiadvacet z nich rovnou z proboštovského Galga v nouzi putovala do rodin svých nových páníčků napříč republikou. Většina transportovaných zachráněných pejsků tak rovnou z dodávky pod dohledem veterináře následně přivítala své nové šťastné páníčky.

Více o tom již v následující videoreportáži… 

Videoreportáž připravil: Honza Vraný /Agentura JV press.cz 

Zájemci si totiž prostřednictví jakési internetové „psí seznamky“ vyhlédli pejska ze Španělska, pro kterého si v sobotu do Proboštova v sobotu přijeli. A shledání bylo krásně dojemné i šťastné. Tam je totiž španělský tým dovezl ve speciálně upravené transportní dodávce.

Magda Urbíková z proboštovského GALGO V NOUZI redakci Agentury JV Press.cz potvrdila, že šlo o historicky největší transport, co do počtu převážených španělských chrtů na tak velkou vzdálenost. „Byla to další neuvěřitelná a dojemná záchrana 30ti vysloužilých chrtů, kteří v sobotu přijeli najít svůj domov prostřednictvím dočasných domovů,“ dodává Magda Urbíková.

Sedm pejsků ale stále ještě čeká na své nové páníčky stejně jako i další čtyřnozí obyvatelé proboštovského Galga v nouzi. Bližší informace o případné adopci pejsků pak naleznete také ZDE.

FOTOGALERIE…

Zástupci Nadačního fondu Slza zvířat, který s Galgem v nouzi úzce spolupracuje, vzhledem k vládnímu protiepidemickýmu opatření se této krásné akce bohužel nemohli zúčastnit, ale jejich marketingová specialistka Klárka Nosovská v závěru setkání předala španělským kolegům 2000 kusů kloubní výživy.

Redakce Agentury JV Press.cz je hrdým mediálním partnerem NF Slza zvířat.

Autor: Honza Vraný
Foto: Miroslav Erben

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář