Cestování Doprava Dopravní podnik Krimi Plzeňský Policie Složky IZS Technika Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Starší muž našel na půdě ruční granát. Místo toho aby na místo ihned zavolal policii, uschoval jej do čepice, nasedl do MHD a jel ho odevzdat na služebnu policie

PLZEŇ -Včerejšího dne  v dopoledních hodinách přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o nálezu ručního granátu v Plzni.

Starší muž našel na půdě jednoho bytového domu v Plzni americký ruční granát. Nejdřív si myslel, že se jedná o atrapu, proto si jej ponechal. Později se mu to rozleželo a usoudil, že ho raději odevzdá na služebnu policie.

Granát si uschoval do čepice a nasedl do MHD směrem Plzeň městská část Slovany. Na náměstí Milady Horákové oslovil řidiče autobusu s prosbou, zda by mu nepůjčil mobilní telefon, protože potřebuje zavolat na policii a přitom mu ukázal svůj „poklad“ ukrytý v čepici.

Řidič ihned zalarmoval policii. Na místo dorazil pyrotechnik, který granát zajistil a odvezl k odborné likvidaci. Policisté se případem nadále zabývají.

Pokud kdekoliv naleznete jakoukoliv munici či výbušninu, v žádném případě s ní nemanipulujte, místo nálezu podle možností zajistěte a ihned kontaktujte policii.

Autor: nprap. Michaela Raindlová

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář