Doprava HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Hasiče na Šumpersku dnes zaměstnal požár lokomotivy vlaku supercity i rodinného domu

ŠUMPERSKO – Dnes po poledni se hasiči na Šumpersku potýkali hned se dvěma vážnými požáry. Nejdříve vyjížděli do Bludova, kde hořela střecha rodinného domu.  Chvíli nato pak byli hasiči vysláni k požáru lokomotivy vlaku supercity 116 Varšava-Praha na nádraží do Hoštejna.

Požár střechy domu v Bludově

Střecha dvoupodlažního rodinného domu hořela v celém rozsahu. Požár byl oznámen chvíli před 12. hodinou a vyslány k němu byly 4 jednotky hasičů včetně automobilového žebříku. Obyvatelé budovy byli při příjezdu jednotek požární ochrany venku a nezraněni. Ihned jsme zahájili hašení pomocí výškové techniky, byly nasazeny útočné C proudy. Během 40 minut jsme dostali požár pod kontrolu. Poté jsme postupně rozebrali střešní konstrukci. Vyhledávali jsme skrytá ohniska v zateplení střechy a krovech a dohašovali je. Škodu a příčinu nyní zjišťuje náš vyšetřovatel.

Požár zlikvidovaly 4 jednotky hasičů, a to profesionální hasiči ze stanice Šumperk a Zábřeh a jednotky SDH Bludov a Šumperk.

Požár lokomotivy v Hoštejně

Lokomotiva vlaku supercity Varšava-Praha začala hořet na nádraží v Hoštejně na pomezí Olomouckého a Pardubického kraje na hlavní trati z Olomouce do Prahy v úterý před půl 1. Hasiči zasahovali v dýchací technice v silně zakouřených vnitřních prostorách lokomotivy a pomocí sněhových hasicích přístrojů dostali požár pod kontrolu. Ve vlaku cestovalo 77 osob, evakuovali jsme je a pomohli jsme jim po evakuační lávce přestoupit do náhradní soupravy. Příčinou požáru byla technická závada a škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá nad 300 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.

U události zasahovaly 4 jednotky hasičů. Profesionální jednotky ze stanice Zábřeh a Šumperk a SŽ Česká Třebová a jednotka SDH Hoštejn. Místo bylo předáno drážním hasičům.

Autor: por. Mgr. Lucie Balážová
Zdroj: HZS Olomouckého kraje

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář