Krimi Liberecký Městská policie Policie Pomáháme Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Strážníci v České Lípě zachránili malé dítě pohybující se na parapetu okna bytu

ČESKÁ LÍPA – Na malé dítě, které se pohybovalo na parapetu okna v třímetrové výšce jednoho z domů v České Lípě, upozornili stavební dělníci, kteří nedaleko pracovali. Do doby, než přijela hlídka městské policie, stáli pod oknem a byli připravení dítě zachytit, kdyby náhodou padalo.

Jednou ho dokonce přiměli, aby vlezlo dovnitř, jenže za krátkou chvíli bylo zase venku. Strážníci pak ještě využili nabídku stavebních dělníků a půjčili si od nich žebřík.

Po něm se jeden ze strážníků dostal nahoru, vlezl i s dítětem dovnitř a musel čekat, protože byt byl zavřený a nikdo nebyl doma. Druhý strážník mezitím jel pro pracovnici OSPOD a ještě než se stačili vrátit, přišla domů i matka dítěte.

Kontext této události strážníkům vysvětlila tak, že nezbytně potřebovala být u lékařského zákroku a neměla hlídání, přičemž se mělo jednat o cca půl hodiny. Protože nejsou otevřené školky, ani další možnosti, rodina tu nemá žádné příbuzné, otec byl v práci, musela dítě ponechat doma. To se dostalo na okno, otevřelo ho a vylezlo na parapet vyhlížet maminku.

Zázemí rodiny a další chování prověří OSPOD, ale podle všeho šlo o ojedinělý s nešťastný případ, který díky všímavosti okolí dopadl dobře.

Zdroj: Městská policie Česká Lípa

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář