Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Osmnáctiletý řidič na Olomoucku nepřežil náraz do zaparkovaného kamionu! Další dva lidé utrpěli závažná zranění

OLOMOUCKO – Dva těžce zraněné spolujezdce vyprostili hasiči Olomouckého kraje v noci ze čtvrtku na pátek z havarovaného vozidla u Lipiny na Olomoucku. Zůstali zaklínění v osobním autě, které po dopravní nehodě skončilo pod kabinou kamionu zaparkovaného na odstavném parkovišti. Střet bohužel nepřežil osmnáctiletý řidič auta, který svým zraněním na místě podlehl.

Pomocí hydraulických nástrojů hasiči odstranili dveře vozidla a jednu ze sedaček, odstřihli středový sloupek, aby mohli oba zraněné pasažéry vyprostit na páteřní desce ven. Ihned hasiči ve spolupráci se záchranáři zahájili resuscitaci. Poté asistovali při transportu do sanitek.

Havarovaný osobní vůz hasiči zpod kamionu vytáhli pomocí navijáku technického speciálu a zabezpečili místo nehody proti vzniku požáru, zajistili uniklé provozní kapaliny a postarali se po skončení vyšetřování PČR o úklid vozovky.

Okolnosti tragické nehody vyšetřují policisté.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje
(LB)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář