Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři vyjížděli dvakrát během dne ke zraněným paraglidistům v Beskydech

BESKYDY – Posádky záchranářů Moravskoslezského kraje zasahovaly hned u dvou zraněných paraglidistů v Beskydech. Obě události se přitom odehrály v oblasti Javorového vrchu. Při zásazích spolupracovala zdravotnická záchranná služba se členy Horské služby Beskydy.

Poprvé spěchali záchranáři na pomoc před třináctou hodinou. Do vzdušného víru, který měl za následek pád přibližně z dvaceti metrů, se dostal paraglidista středního věku. Dopadl přitom do nepřístupného terénu. Došlo u něj ke krátké poruše vědomí a zasahující lékař, který byl k muži spuštěn pomocí palubního jeřábu, zjistil poranění v oblasti pánve a horní končetiny. Muž byl po základním ošetření přenesen vrtulníkem na místo mezipřistání, kde posádka provedla další úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče a transportovala jej do ostravské Fakultní nemocnice.

Po sedmnácté hodině zasahovala pozemní lékařská posádka u podobné události. Tentokrát dvaačtyřicetiletý muž utrpěl při pádu s paraglidem poranění v oblasti zad a pánve. Po provedeném ošetření byl pacient přepraven taktéž na urgentní příjem FN Ostrava.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář