Ekologie Krimi Městská policie Policie Složky IZS Technika Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Muž pytlačil na Jezeře Most. Strážníci zjistili, že je v celostátním pátrání

MOST – Na linku 156 oznámil v ranních hodinách pracovník ostrahy jezera Most, že se na jednom z plovoucích mol nacházejí dvě osoby, které loví ryby. Uvedl, že je upozornil, že je zde rybolov zakázán, a osoby odcházejí. 

Operátor kamerového systému zahájil monitorování místa a osoby odpovídající popisu nalezl v prostoru jezera u hlavní pláže. Informace o  jejich pohybu pak průběžně předával motohlídce. Na hlavní příjezdové komunikaci ke Kostelu Nanebevzetí panny Marie pak strážníci zajistili dvě osoby, které odpovídaly popisu oznamovatele. Muž a žena u sebe měli rybářský prut. Oba doznali, že lovili ryby a uposlechli výzvy strážníků k vydání rybářského vybavení. To bude předáno spolu s oznámením o podezření ze spáchání přestupku a úředním záznamem správnímu orgánu.

Při projednávání přestupku strážníci zjistili, že se muž nachází v evidenci celostátně hledaných osob Policie ČR. Na místo proto přivolali hlídku Policie ČR, která si celostátně hledaného muže se všemi poznatky převzala k dalším úkonům. V průběhu zákroku nedošlo k použití donucovacích prostředků, ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Zdroj: Městská policie Most

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář