HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

STALO SE: Sourozenci z Holic na Pardubicku se rozhodli, že si sami připraví a uvaří večeři. Ale místo na kuchaře si bohužel zahráli na hasiče

HOLICE – Sourozenci z Holic na Pardubicku se rozhodli, že si sami připraví a uvaří večeři. Ale místo na kuchaře si bohužel zahráli na hasiče.
Předem si nechali rozehřát hrnec a začali krájet zeleninu. Asi po deseti minutách nalili olivový olej, který se při styku s rozpáleným nerezovým hrncem vznítil. Bratři se zachovali správně, plameny uhasili utěrkou, ale poté si všimli, že vycházejí malé plameny i z digestoře, chopili se ručního hasicího přístroje.
Když bylo vše uhašeno, pro jistotu zavolali i na tísňovou linku a ke všemu se přiznali.
„Škoda, kterou oheň napáchal, je díky rychlému zásahu sourozenecké dvojice nízká, přibližně 4 tisíce korun a uchráněné hodnoty činí asi 6 milionů korun. Příčinou požáru bylo pravděpodobně vznícení potravin při vaření,“ sdělil vyšetřovatel hasičů por. Aleš Janda, DiS. Kuchařské umění sice bratrům nevyšlo, ale při další příležitosti to určitě zvládnou na jedničku.
Jsou sice prázdniny, ale nám to nedá, chlapcům píšeme za bezchybný a včasný zásah jedničku s hvězdičkou.
Zdroj: HZS Pardubického kraje
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář