Krimi Plzeňský Policie Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

HRDINA DNE: Školák z Plzně zachránil život své čtrnáctileté kamarádce, která z třímetrové skalky spadla do jezírka

PLZEŇ – Krajské město se může pochlubit statečným 12letým zachráncem. Pohotový chlapec totiž v Plzni zachránil život své kamarádce, která spadla ze skalky do Košuteckého jezírka, kde zůstala nehybně ležet. 

Není nic cennějšího, než-li lidský život! V úterý krátce před půl čtvrtou hodinou odpoledne přijali plzeňští policisté oznámení, že došlo na Košuteckém jezírku v Plzni na Lochotíně ke zranění 14leté dívky, která spadla z přilehlé skalky do vody. Při pádu se dívka zřejmě poranila o kameny a ve vodě zůstala nehybně ležet.

Její výkřik zaktivoval nedaleko stojícího a o dva roky mladšího kamaráda, který neváhal ani vteřinu, seběhl k vodě a bez ohledu na možné ohrožení vlastního zdraví, začal kamarádku vytahovat z vody. To uviděl nedaleko se pohybující 53letý muž a bleskurychle přispěchal statečnému mladíkovi na pomoc.

Společnými silami dívenku bezpečně vytáhli na břeh, přičemž se okamžitě snažili dívku přivést k vědomí. To se jim podařilo a následně přivolaní záchranáři si dívku vzali do své péče. Přivolaní policisté na místě zjišťovali veškeré okolnosti pádu dívky z třímetrové výšky do vody. Šetřením na místě policisté vyloučili cizí zavinění. Díky pohotové reakci statečného chlapce a i druhého zachránce, nepochybně zachránili život mladé slečně a zabránili tak závažným následkům.

Oběma patří veliké poděkování nejen ze strany policistů.

Autor: nprap. Veronika Hokrová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “HRDINA DNE: Školák z Plzně zachránil život své čtrnáctileté kamarádce, která z třímetrové skalky spadla do jezírka

Napsat komentář