Jihomoravský Kultura Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Daruj krev, zachraň život… A pojď do Zoo Brno s volnou vstupenkou

BRNO – Brněnská zoo nově navázala spolupráci s Krevní bankou Fakultní nemocnice u sv. Anny. Od 9. do 13. srpna tak bude benefitem pro dárce i volná vstupenka do Zoo Brno.

„Jedním z hlavních poslání zoo je zachraňovat živočišné druhy a biodiverzitu. Moc rádi ale pomůžeme s motivací pro ty, kteří zachraňují lidské životy. Je to sice jen malý střípek, ale přesto doufám, že přispěje ke zvýšení prvodárců. Pokud se akce osvědčí a dárci krve vstupenku k nám do zoo ocení, v budoucnu spolupráci určitě zopakujeme,“ řekl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Volná vstupenka do Zoo Brno není jedinou výhodou pro dárce krve. Mají nárok také na vyšetření hladiny protilátek proti covid-19 (IgG) zdarma, den volna, slevu na dani nebo občerstvení. Odběrové centrum se nachází v 1. podzemním podlaží budovy B1 v areálu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Odběry probíhají od pondělí do pátku v čase od 6:15 do 9:45 hodin. Zájemci se mohou objednat telefonicky na čísle 543 182 190 (7:00 – 15:00), případně lze využít online formulář.

Autor: Mgr. Michal Vaňáč

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář