Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Na Uherskohradišťsku při střetu dvou osobních aut zasahoval i vrtulník leteckých záchranářů

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Střet dvou osobních vozidel dnes dopoledne obousměrně uzavřel silnici u Nedakonic na Uherskohradišťsku.

K nehodě ihned vyjeli hasiči ze stanice Uherské Hradiště a hasiči z Buchlovic. Po příjezdu na místo zjistili, že řidiči vozidla tovární značky Peugeot společně s dcerou pomohli ven z auta svědci. Stejně tak vytáhli ven z druhého vozu tovární značky Ford malé dítě, sedící v autosedačce. Jeho maminka však ve vozidle byla zaklíněna tak, že ji z vozu vyprostili až hasiči s použitím hydraulického vyprošťovacího zařízení. Všichni čtyři skončili následně v nemocnici. Na místo byl povolán i vrtulník, který do nemocnice transportoval zraněného řidiče.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opaření a odpojili autobaterie. Taktéž po střetu došlo k úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Na závěr uklidili vozovku od střepů a úlomků z aut a vrátili se zpět na své základny.

Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření Policie ČR.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář