HZS Krimi Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: Ve Zbůchu na Plzeňsku uniká zemní plyn z nadzemního zásobníku! Hasiči evakuují obyvatele z pěti nejbližších domů

PLZEŇSKO – Na úrovni bývalého dolu ve Zbůchu na Plzeňsku aktuálně dochází k masivnímu úniku zemního plynu z nadzemního zásobníku.

Hasiči provádí protipožární opatření a evakuaci nejbližších 5 domů. Evakuovaní z okruhu přibližně 100 metrů budou shromážděni na hasičské zbrojnici ve Zbůchu.

Evakuovaní z okruhu cca 100m jsou shromážděni na hasičské zbrojnici ve Zbůchu, kde se o ně stará místní jednotka. Nikdo z 29 evakuovaných občanů nemá zdravotní obtíže. Na místě je vedení obce, míří sem i laboratoř Třemošná. Hasiči spolupracují s plynárenskou pohotovostní službou. Ulice Plzeňská je uzavřena.

FOTOGALERIE…

Policisté přijali jsme oznámení, že z vyrovnávací nádrže ve Zbůchu v Plzeňské ulici došlo k úniku plynu. Tato ulice, silnice I/26, je uzavřená i okolí ve vzdálenosti cca 150 m od místa nádrže. Na místě policisté odklánějí dopravu na obec Tlučná a spolupracují s hasiči.

Autor: redakce
Foto: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Ve Zbůchu na Plzeňsku uniká zemní plyn z nadzemního zásobníku! Hasiči evakuují obyvatele z pěti nejbližších domů

  1. Pingback: faceless niches

Napsat komentář