Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Znalecký posudek konstatuje, že mezi zákrokem policistů a úmrtím zfetovaného muže v Teplicích neexistuje žádná souvislost

TEPLICE – Kriminalisté obdrželi závěrečný znalecký posudek týkající se úmrtí zfetovaného muže v Teplicích z 19. června letošního roku. Mezi zákrokem policistů a úmrtím feťáka tak neexistuje žádná souvislost. Výsledky pitvy tak potvrdily, že policisté na smrti cikánského narkomana, který po zákroku policistů zkolaboval v sanitě a následně zemřel, na jeho úmrtí neměli sebemenší vliv!

„Znalecký posudek konstatuje, že mezi zákrokem policistů a úmrtím muže neexistuje žádná souvislost,“ říká krajská policejní mluvčí por. Šárka Poláčková

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje obdrželo od pracoviště soudního lékařství Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem závěrečnou pitevní zprávu (znalecký posudek) k případu muže, který zemřel krátce po zadržení policií v Teplicích dne 19. června 2021.

Znalecký posudek konstatuje,  že mezi zákrokem policistů a úmrtím muže neexistuje žádná souvislost. Smrt nastala v přímé příčinné souvislosti s intoxikací pervitinem.

Soudní pitvou zemřelého byla vyloučena souvislost se zákrokem, který předcházel zadržení podezřelého. Podle předběžné pitevní zprávy bylo u muže zjištěno podezření z ovlivnění cizorodou látkou amfetaminové řady a při pitvě byly zjištěny chorobné změny věnčitých tepen srdce.

„V sobotu 19. června před 15. hodinou byli policisté na základě telefonického oznámení vysláni do ulice Dubská, kde se vzájemně měli napadat dva muži, kteří zároveň poškozovali cizí auta. Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění. Jakmile se k němu policisté přiblížili, začal být agresivní, napadl je a způsobil jim škrábance, jednoho kolegu pokousal.

Policisté museli proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky a přivolali mu sanitku. Muž byl předán do péče záchranářů, v sanitce následně zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Lékař konstatoval jako předběžnou příčinu úmrtí předávkování drogami, k objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.“

Autor: Honza Vraný

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz