Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Liberecký LZS Pátrání Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRÁŽNÍ INSPEKCE: Při tragickém pádu kabinky lanové dráhy na Ještědu zemřel průvodčí Českých drah! Policisté žádají případné svědky tragédie, aby se ozvali na linku 158

LIBERECKO – Při tragickém pádu kabinky lanové dráhy na libereckém Ještědu zemřel ve zdemolované kabině průvodčí Českých drah. Kabina, která směřovala do dolní stanice lanové dráhy se zřítila z výšky asi třiceti metrů.

Podle inspektorů Drážní inspekce hasiči následně z protivážné kabiny lanové dráhy evakuovali pomocí plošiny i lezecké techniky celkem 13 cestujících a jednoho průvodčího. K tragické události došlo dnes kolem 13:30 hodin. Evakuovaným byla na místě poskytnuta potřebná zdravotnická péče. Na místo byli přivoláni také psychologové a krizoví interventi IZS.

Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za který pachateli může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let. Okolnosti a příčiny vzniku této tragické události prověřují policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Liberci.

FOTOGALERIE…

„V souvislosti s prověřováním události žádáme svědky, kteří se nacházeli v okolí místa tragédie, případně zaznamenali pád kabiny lanové dráhy, aby se nám ozvali prostřednictvím linky 158 nebo, aby navštívili kteroukoli policejní služebnu. Děkujeme,“ dodává liberecký policejní mluvčí por. Bc. Vojtěch Robovský.

Škody dosud vyčísleny nebyly. Drážní inspekce na místě i nadále provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události.

ČESKÉ DRÁHY: „Dnes po 14:00 hodině došlo k pádu kabiny lanovky na Ještěd. Bohužel jeden z našich kolegů pád kabiny nepřežil. Děkujeme za záchrannou akci složkám integrovaného záchranného systému. Cestující z druhé kabiny jsou v péči lékařů. Na místě probíhá vyšetřování příčiny tragické nehody. České dráhy vyjadřují lítost nad vznikem nehody a vyjadřují hlubokou soustrast pozůstalým.“

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz