Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA OBRAZEM: Osobní automobil skončil ve Velešíně na železniční zastávce v kolejišti! Jeho řidič se na místě nenacházel…

VELEŠÍN – Včera v 18:54 hodin přijali hasiči na tísňovou linku informaci o nehodě na železnici ve Velešíně. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov, velešínská jednotka dobrovolných hasičů a podniková jednotka drážních hasičů Správy železnic České Budějovice.

Průzkumem hasiči na místě zjistili poměrně kuriózní situaci, a to že řidič osobního auta značky Mercedes Benz přejel nástupiště železniční zastávky ve Velešíně a sjel s vozem do kolejiště. Zůstal pravými koly na nástupišti a levými zapadnul do kolejiště. Řidič na místě již nebyl, o jeho zjištění a zajištění se postarali policisté.

FOTOGALERIE…

Prvotním úkolem bylo zastavit provoz na trati. Svědci nehody informovali dispečera Českých drah, který osobní vlak zastavil před vozidlem, nedošlo k žádnému střetu. Ve vlaku cestovalo 12 osob, všichni vystoupili sami na zastávce.

Hasičské jednotky pak zajistily Merdeces proti pohybu a zkontrolovaly možný únik provozních kapalin. Následně těžkou technikou podnikové jednotky bylo auto vyproštěno z kolejiště.

Provoz na železniční trati byl obnoven včera okolo 21. hodiny.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje
Foto: JSDH Velešín

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz