Krimi LZS Městská policie Pátrání Plzeňský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

STALO SE: Žert volajícího zbytečně zaměstnal plzeňské záchranáře a stál desítky tisíc korun

PLZEŇSKO – Záchranáři Plzeňského kraje dostali na tísňovou linku oznámení, že v prostoru aleje Kilometrovka poblíž plzeňské ZOO došlo k napadení a bodnému zranění mladé ženy. Na místo proto okamžitě vyrazily tři výjezdové skupiny Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a samozřejmě také policisté.

Zraněnou ženu se však nedařilo najít. Vzlétl tedy dokonce vrtulník LZS AČR z Plzně Líní, aby situaci „propátral z nebe“, zda zraněná například neskončila v bezvědomí v křovinatém porostu.

Sanitní vozy i policisté najezdili v terénu desítky kilometrů, jak je vidět na screenu mapových podkladů zdravotnických záchranářů. Žádný pacient ovšem nebyl nalezen, takže záchranáři usoudili, že se jedná o nejapný žert a zneužití záchranné služby. Akce byla ukončena po padesáti minutách od zavolání.

Celý případ si převzala policie. Pokud se podaří oznamovatele vypátrat, bude mít určitě co vysvětlovat, neboť došlo ke škodě v řádu desítek až stovek tisíc korun. Záchranáři, kteří pátrali po imaginární „pobodané“ samozřejmě také mohli chybět u jiných závažných případů.

Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz