Finance HZS Kultura Policie Politika Pomáháme Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Kongresové centrum v Praze dočasně pozastavilo přijímání válečných uprchlíků z Ukrajiny v Praze

PRAHA – Z kapacitních a bezpečnostních důvodů bylo rozhodnuto o dočasném pozastavení přijímání dalších uprchlíků v Praze. Nově příchozí uprchlíci budou prozatím redistribuováni do jiných center nebo budou odbaveni následující den, až se uvolní kapacity pražského Kongresového centra.

S ohledem na dlouhé čekající lhůty Krajské asistenční centrum pomoci Praha (KACPU) nebude během následujících 24 hodin přijímat nové uprchlíky. Odbavení osob bude přesměrováno na ostatní méně vytížená krajská asistenční centra pomoci převážně hasičskými autobusy.

Redistribuce uprchlíků z přeplněných KACPU do těch méně vytížených probíhá hasičskými autobusy. Občané z UA předem přesně vědí, do jakého kraje budou převezeni. Situace na jednotlivých KACPU jsou pravidelně vyhodnocovány na národním centru pomoci Ukrajině. Pokud je KACPU přetížené, je předán požadavek na národní centrum a převoz uprchlíků je dořešen centrálně.

Zdroj: Hasičský záchranný sbor ČR

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Kongresové centrum v Praze dočasně pozastavilo přijímání válečných uprchlíků z Ukrajiny v Praze

Comments are closed.