Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Krajští kriminalisté obvinili 34letou ženu z pokusu vraždy muže v Havířově

HAVÍŘOV – Ve středu před polednem přijali policisté oznámení, že mělo dojít v bytě v Havířově k napadení a vážnému zranění 46letého muže. Na místo přijeli kriminalisté územního odboru Karviná, posléze také krajští kriminalisté specializující se na závažnou násilnou trestnou činnost, kteří si věc převzali.

Dle zjištěných informací došlo v bytě mezi 34letou ženou a jejím známým ke slovní rozepři. Žena měla následně na muže fyzicky zaútočit a i přes jeho aktivní odpor mu způsobit rovněž bodnořezná poranění v horní oblasti těla.

Zraněný muž byl předán zdravotníkům. Policisté podezřelou ženu na místě zadrželi a vzhledem k podnapilosti byla umístěna na protialkoholní stanici k vystřízlivění. Kriminalisté postupně shromažďovali k události související informace, na místě provedli dokumentaci a zajištěné stopy, včetně bodnořezného nástroje jakožto možné zbraně užité při útoku, budou vyhodnocovat specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství.

Vrchní komisař obvinil ženu z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy. Kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby (o vazbě rozhoduje soud). Žena, které dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od deseti do osmnácti let, s policisty spolupracuje. Kriminalisté i nadále ve vyšetřování pokračují.

V Moravskoslezském kraji se jedná od počátku roku o druhý trestný čin kvalifikovaný jako vražda, oba případy jsou ve stádiu pokusu.

Autor: por. Mgr. Soňa Štětínská

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Krajští kriminalisté obvinili 34letou ženu z pokusu vraždy muže v Havířově

Comments are closed.