HZS Krimi LZS Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Dva mrtvé a pětapadesát zraněných si vyžádal mohutný požár v alzheimer centru v Roztokách u Prahy

ROZTOKY U PRAHY – Dva lidé zemřeli a dalších pětapadesát osob utrpělo zranění, z toho dva lidé jsou v kritickém stavu po včerejším mohutném tragickém požáru Domova Alzheimer centra v Roztokách u Prahy. 

Hasiči postupně vyhlásili nejvyšší, tedy zvláštní stupeň poplachu. Na místě tragického požáru zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně několika vrtulníků leteckých záchranářů.

Hasiči při dohašování a postupu budovou objevili dvě mrtvé osoby a jednu se středně těžkým zraněním, kterou následně záchranáři transportovali do nemocnice. Záchranáři aktivovali i traumaplán a nasadili speciální sanitní vozidlo Fenix, který odvezl dvanáct lidí do nemocnice. Traumaplán záchranáři ukončili kolem 21:30 hodině.

Hořet začalo včera po 19.15 hodině a přivolaní hasiči seniory z hořící budovy evakuovali po nastavovacích žebřících. Plameny následně pohltily celý objekt Alzheimer centra v Roztokách u Prahy. S plameny bojovalo třiadvacet hasičských jednotek.

Podle hasičů způsobil rozsáhlý požár škodu přesahující škodu za přibližně 70 milionů korun. Příčinu vzniku požáru i nadále vyšetřují policisté a vyšetřovatelé hasiči.

Zjišťujeme podrobnosti…

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE: Dva mrtvé a pětapadesát zraněných si vyžádal mohutný požár v alzheimer centru v Roztokách u Prahy

Comments are closed.