Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Spolujezdkyně nepřežila střet dvou aut na Švihovsku! Řidič vlivem zdravotní indispozice vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem

ŠVIHOVSKO – K tragické dopravní nehodě došlo dnes před polednem na Švihovsku, kde se střetla dvě vozidla. Tři lidé byli zraněni a transportováni do nemocnice. Jedna z nich následně v nemocnici zemřela.

K vážné nehodě došlo na komunikaci I. třídy číslo 27 u obce Kokšín na Švihovsku. V 11.30 hodin jel třiašedesátiletý muž z obce na severním Plzeňsku s vozidlem značky Škoda Octavia ve směru od Plzně na Klatovy. Pravděpodobně vlivem náhlé změny zdravotního stavu, vjel s vozidlem do protisměrné části komunikace, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem značky Volvo.

Při dopravní nehodě řidiči z obou vozidel byli převezeni se zraněními do zdravotnického zařízení a spolujezdkyni z vozidla Škoda zdravotníci leteckou záchrannou službou transportovali do nemocnice v Plzni k ošetření. Žena ročník narození 1933 z Klatov na následky zranění v nemocnici zemřela. Dopravní nehodu dále prověřují policisté z oddělení obecné kriminality a u zemřelé bude nařízena soudní pitva.

Dechové zkoušky byly u řidičů s negativními výsledky. Odhadnutá hmotná škoda činí 95 tisíc korun. Komunikace byla od 12.50 hodin v místě dopravní nehody řízena kyvadlově a plně zprůjezdněna byla ve 13.50 hodin.

Okolnosti tragické nehody i nadále vyšetřují kriminalisté plzeňské policie.

Autor: nprap. Dana Ladmanová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz