HZS Krimi Nezaradené Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Policie prověřuje ničivý požár v Národním parku České Švýcarsko jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti

HŘENSKO – Ničivý požár v Národním parku České Švýcarsko policisté prověřují jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Na místě zasahuje i nadále přes 400 hasičů. Ve Hřensku a jeho okolí hoří lesní porost už od neděle.

„V souvislosti s požárem jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodávají policisté.

Slovensko, Polsko, Itálie reagovaly na naší poptávku pomoci s leteckým hašením. Aktuálně potřebujeme na místě vzhledem k hustému leteckému provozu techniku, která pojme co největší množství vody. Vrtulníky Polsko (3000l), Slovensko (3000l). Tři letadla (každé 6000l).

Z pražské stanice v Holešovicích do Hřenska jednotky pražských hasičů vyslali velkokapacitní čerpadlo Somati se 2000 m hadic, kontejner nouzového přežití a velitelský automobil.

Informace pro majitele hospodářských zvířat z oblasti Kamenické Stráně, vysoké Lípy
26. 7. 2021 13:40 Majitelům hospodářských zvířat, která vyžadují delší evakuační čas, doporučujeme připravit zvířata pro případnou evakuaci, která by mohla nastat při zhoršení podmínek požáru. Podle zvážení majitele si případně zajistit evakuaci už v současné době.
Policisté z poříčního oddělení zajišťují prostor pro čerpání vody do bambi vaků z vrtulníků, vodní cesta je proto pro lodní provoz uzavřena.
Autor: redakce
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz