dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: V areálu Ústřední vojenské nemocnice v Praze hořela střecha křídla pavilonu A

PRAHA – Před půl desátou, v sobotu 27. srpna 2022, zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči v areálu Ústřední vojenské nemocnice v Praze 6. Hořela střecha křídla pavilonu A.

Na místě zasahovali hasiči z 10 profesionální stanic a 7 dobrovolných zbrojnic. Hasiči zasahovali v dýchací technice, pomocí několika vodních proudů vnitřkem budovy a přes výškovou techniku. Část hasičů evakuovala pavilon společně se zaměstnanci nemocnice, policisty a záchranáři. Celkem byla evakuována necelá padesátka osob včetně pacientů lůžkové části pavilonu.

FOTOGALERIE…

Během požáru se lehce zranili tři hasiči (údaj do 12:30 hodin), který byli ošetřeni na místě ZZS. Šíření plamenů se podařilo zastavit asi za hodinu. Proudy vody byly nasazeny na ochranu hlavní části budovy.

V křídle pavilonu shořela větší část střechy a půdního prostoru. Ještě po 13. hodině na místě zůstává několik jednotek hasičů. Vyhledávají skrytá ohniska a dohašují ohořelé krovy budovy.

Příčinu i rozsah škod šetří vojenský požární dozor a Vojenská policie. Hasičský a policejní vyšetřovatel poskytne součinnost. Na místo požáru se dostavil ředitel pražských hasičů, ředitel ZZS, ředitel KŘ PČR, zástupci dotčené městské části a Český červený kříž k zajištění občerstvení pro zasahující složky. Po poledni místo požáru navštívil i generální ředitel HZS ČR.

Zdroj: HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz