Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Královéhradečtí letečtí záchranáři čelili při zásahu u nehody v Novém Městě nad Metují hned několika nepříjemným komplikacím ze strany řidičů!

KRÁLOVÉHRADECKO – Hned několika nepříjemným komplikacím dnes museli čelit královéhradečtí letečtí záchranáři při zásahu u dopravní nehody v Novém Městě nad Metují.
První z nich nastala hned při přistávání. Jeden z řidičů, projíždějících místem nehody, totiž spěchal natolik, že považoval za nutné protáhnout se místem pod přistávajícím Kryštofem 6..
Mezitím co se záchranáři starali o zraněného sraženého cyklistu, další neukázněný řidič se opakovaně pokoušel kolem pracujících zdravotníků projet v těsné blízkosti stojícího vrtulníku. Pomineme-li možnou výši škody na stroji, jehož cena se pohybuje kolem 150 milionů korun, musíme zmínit i to, že jakékoliv jeho případné poškození znamená nutnou bezpečnostní odstávku a náročný servis. A v krajním případě i omezení dostupnosti letecké záchranné služby!
Nerozumnost svého počínání si spěchající řidič nenechal vysvětlit od pilota ani záchranáře a nadále se pokoušel kolem vrtulníku projet. Zasáhnout proto musela až přítomná policie, která řidiče patřičně důrazně z místa vykázala.
„Moc děkujeme všem ukázněným a ohleduplným lidem, kteří nám při naši práci pomáhají. Třeba „jen“ tím, že ukázněně zastaví a neohrozí přistávající vrtulník nebo projíždějící sanitku. Pokud někde ve městě nebo u silnice vidíte žlutý vrtulník přistávat, určitě to není jenom pro potěšení jeho posádky. Nikdy nevíte, jestli náhodou neletí k některému z Vašich blízkých.“
Zdroj: ZZS KHK
Foto: Michaela Wágnerová
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Královéhradečtí letečtí záchranáři čelili při zásahu u nehody v Novém Městě nad Metují hned několika nepříjemným komplikacím ze strany řidičů!

  1. Pingback: Pork back fat

Comments are closed.