HZS Krimi Moravskoslezský Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Výreček bělolící se nechal v Ostravě zachránit družstvem přivolaných hasičů…

OSTRAVA – Profesionální hasiči v Ostravě odchytili opeřence ze stromu. Výreček bělolící se nechal v Ostravě zachránit družstvem přivolaných hasičů.

„Chovatelce se opeřenec vysmekl i s vodítkem, našim silným pažím už ne! Mimochodem, použili jsme nastavovací žebřík,“ vysvětlují hasiči.

Včera odpoledne byli ostravští hasiči povoláni k záchraně malé exotické sovy. Ta uletěla majitelce na vysoký strom v Bělském lese. Tady ji hasiči za pomoci žebříku a odvážného hasiče snesli do bezpečí.

Krajské operační středisko hasičů obdrželo informaci o úprku opeřence v sobotu včera v 16:21 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Přívoz, kteří se právě specializují na odchyt nejen ptáků.

Okusit svobodu se v sobotu odpoledne na okraji Bělského lesa v Ostravě pokusila malá exotická sova-Výreček bělolící. Jednalo se o malého zástupce čeledi puštíkovitých, původem z rovníkové Afriky. Ten se i přes „vodítko“, které měl upevněné kolem nohy, chovatelce vysmekl a usadil se na větvi stromu ve výšce zhruba čtyř metrů.

FOTOGALERIE…

Poté co majitelka seznámila hasiče s tím, že výreček je zvyklý usedat na holou ruku a také má drápy upravené tak, že nehrozí zranění, se jeden z odvážných hasičů vydal po nastavovacím žebříku do výšky. Odtud již pohodlně dosáhl na zmíněné vodítko a opatrně a šetrně dopravil výrečka zpět na zem, kde byl vrácen šťastné majitelce.

Celá posádka se poté mohla vrátit zpět na stanici s dobrým pocitem ze záchrany dalšího živého tvora.

Autor: npor. Ing. Lukáš Popp
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Výreček bělolící se nechal v Ostravě zachránit družstvem přivolaných hasičů…

Comments are closed.