Jihočeský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DOBRÁ PRÁCE: Strakoničtí policisté zachránili život sebevraha, který chtěl skočit z mostu

STRAKONICE – Policisté přijali na tísňovou linku 158 oznámení muže, který uvedl, že na mostě Jana Palacha ve Strakonicích stojí muž, je viditelně rozrušený a chce skočit z mostu.

Na místo vyjela hlídka Obvodního oddělení policie Strakonice, která si zaslouží velkou pochvalu. Po příjezdu na místo se zkontaktovali s oznamovatelem a opatrně se přiblížili k muži, který stál za ochranným zábradlím na okraji mostu, nad hladinou řeky Otavy. Jeden z policistů s uplakaným a silně rozrušeným mužem navázal komunikaci a na chvíli odlákal jeho pozornost.  To stačilo druhému kolegovi na to, aby muže chytil pevně za ruku a oděv. Profesionálním zásahem oba policisté sebevraha zpacifikovali, dostali ho do bezpečného prostoru za zábradlí a zachránili mu tak život.

U muže následně provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,23 promile alkoholu v dechu. Muž (41 let) se policistům svěřil, že má neřešitelné osobní i partnerské problémy, které chtěl vyřešit sebevraždou. Policejní hlídka muže následně předala do lékařské péče.

Autor: por. Mgr. Jaromíra Nováková
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz