Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár tahače s chladírenským návěsem na Příbramsku likvidovaly tři hasičské jednotky

BENEŠOVSKO – Jednotky hasičů HZS Benešov a SDH Miličín a Votice byly dnes ráno vyslány na hlavní silnici z Prahy do Tábora, kde byl za výjezdem z Miličína na Benešovsku ohlášen požár tahače s chladírenským návěsem.

Při příjezdu na místo už byla kabina tahače celá v plamenech, které přeskočily i na chladicí agregát návěsu. Hasiči v dýchací technice požár lokalizovali dvěma C proudy v 9.48 hodin.

Do té doby byla silnice zcela uzavřena, po lokalizaci policie uvolnila jeden pruh pro kyvadlový průjezd. Likvidaci ohlásil velitel zásahu po dohašení drobných ohnisek a závěrečné kontrole termokamerou v 10.44 hodin. Do návěsu se požár nerozšířil, ale celý prostor byl zakouřen.

Vzhledem k tomu, že v něm byly převáženy různé druhy potravin, byli o události informováni pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce i Krajské veterinární správy pro Středočeský kraj. Celkovou škodu vyčíslil vyšetřovatel HZS na 2,5 milionu korun.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada v motorové části tahače. Událost se obešla bez zranění.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Požár tahače s chladírenským návěsem na Příbramsku likvidovaly tři hasičské jednotky

Comments are closed.