Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Opilý řidič naboural v Českém Krumlově do kamenného plotu! Poškodil také zahradní bazén…

ČESKÝ KRUMLOV – Policisté z českokrumlovského dopravního inspektorátu vyjížděli v pátek ve večerních hodinách k dopravní nehodě v ulici Hřbitovní v Českém Krumlově, kterou způsobil devatenáctiletý řidič vozidla tovární značky Volkswagen Golf.

Ten nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace, následkem čehož po projetí mírné levotočivé zatáčky vjel s vozidlem do protisměru, kde najel na chodník a následně narazil do betonového plotu, který poškodil. V důsledku dopravní nehody byl poškozen také zahradní bazén. Při dopravní nehodě došlo ke zranění spolujezdce, který musel být převezen na ošetření do českokrumlovské nemocnice. Škoda na poškozeném oplocení a zahradním bazénu byla vyčíslena na nejméně 70 000 korun. Na vozidle vznikla škoda za nejméně 120 000 korun.

FOTOGALERIE…

Přivolaní policisté navíc u muže dechovou zkouškou zjistili, že řídil s bezmála dvěma promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič bude muset nejen uhradit škodu, kterou v opilosti způsobil, ale čeká ho také soud, kde mu za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Autor: por. Miroslav Šupík, DiS

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz