Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

U Lovčic na Královéhradecku zemřel řidič osobního auta, které skončilo zaklíněné pod kamionem

KRÁLOVÉHRADECKO – Po nehodě osobního automobilu s kamionem na silnici č. 11 u Lovčic na Královéhradecku zemřel dnes brzy ráno jeden člověk.

Dnes krátce po třetí hodině ranní došlo na silnici č. II/11 mezi obcemi Lovčice a Kněžičky ke střetu osobního a nákladního vozidla. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič auta značky Hyundai Tucson jedoucí od Lovčic směrem na Prahu přejel z neznámých příčin do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním autem značky Renault s návěsem.

Řidič tucsona ve věku 43 let na místě zemřel, řidič renaultu ve věku 59 let, u něhož byl na místě dechovou zkouškou vyloučen alkohol, byl se zraněním převezen do nemocnice. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva.
Silnice byla na několik hodin zcela uzavřena.

Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření. Kvůli řádnému objasnění příčiny nehody se obracíme na případné svědky s žádostí o pomoc. Kdo by mohl poskytnout jakoukoliv informaci k nehodě, ať zavolá na linku 158.

Na místo události si velitel zásahu vyžádal speciální techniku – dva vyprošťovací automobily ze stanic HZS Hradec Králové a Nymburk a kontejner s technickými prostředky a nádržemi pro přečerpání nádrže nákladního auta ze stanice HZS Hradec Králové.
Po přečerpání nádrže uvolnily jednotky zdemolované osobní vozidlo zpod nákladního. Jeden vyprošťovací automobil zvedal kabinu náklaďáku, druhý pak vytahoval vrak osobního auta.
FOTOGALERIE…

 

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a Hradec Králové a JSDH Chlumec nad Cidlinou. V rámci mezikrajské výpomoci poskytli součinnost profesionální hasiči ze stanice Poděbrady a Nymburk (HZS Středočeského kraje). JSDH Nový Bydžov držela zálohu na zbrojnici pro případ jiné mimořádné události.

Okolnosti tragické nehody vyšetřují dopravní policisté.

Autor: kpt. Mgr. Eva Prachařová
Policie ČR
Zdroj:
HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz