Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: Zájezdový autobus s lyžaři skončil na boku u Plané poblíž Českých Budějovic po střetu s osobním automobilem

PLANÁ U ČESKÝCH BUDĚJOVIC – Zájezdový autobus s lyžaři skončil u Plané poblíž Českých Budějovic na boku v příkopu po střetu s osobním automobilem na silnici I/3 mezi Českými Budějovicemi a Boršovem nad Vltavou. Při nehodě utrpěla zranění řidička osobního auta. Z autobusu naštěstí není nikdo zraněn. 

Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů.  Přivolaní hasiči s policisty evakuovali 43 cestujících z havarovaného autobusu. Potvrdila to redakci Agentury JV press.cz mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Krátce po 18.hodině došlo k dopravní nehodě, při níž se střetlo osobní auto s autobusem, ve kterém cestovalo 43 cestujících. Na místo byly okamžitě vyslány 3 pozemní posádky, které vyhlásily mimořádnou událost. Následně byly vyslány další 3 posádky a vzlétl také vrtulník LZS. Uvedla redakci mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Naštěstí z cestujících v autobuse nebyl nikdo zraněn. V osobním voze došlo ke zranění jedné ženy, která zůstala ve voze zaklíněna. Bylo nutné ji vyprostit. Záchranáři ji poskytli akutní prednemocniční péči v plném rozsahu a s těžkými poraněními byla transportována do českobudějovické nemocnice.

Cestující z autobusu převáží evakuační autobus jihočeských hasičů na stanici v Českých Budějovicích, kde turisté budou čekat na náhradní zájezdový autobus. Na hasičské stanici je lidem k dispozici i hasičský profesionální psycholog.

FOTOGALERIE…

Z havarovaného osobního auta hasiči vyprostili zraněného řidiče a předali ho do péče záchranné služby.  Hasiči zároveň stabilizovali nakloněný autobus. Okolnosti karambolu i nadále vyšetřují dopravní policisté.

Autor: redakce
Foto: Roman Nico Jinšík

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz