Auto-Moto Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

VIDEO: Dopravní policisté si převzali nové motocykly… Flotila jednostopých vozidel BMW byla rozšířena

ČESKO – v brněnském showroomu Renocar se uskutečnilo slavnostní předání motocyklů pro Policii České republiky.

Díky Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů jsme získali dalších 30 motocyklů tovární značky BMW, které obdrželi dopravní policisté z jednotlivých krajských ředitelství a speciálního oddělení dohledu.

Nové policejní motocykly umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu.

Motocykly mají například přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasové zařízení, včetně cedule s nápisem STOP tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů je využíván i ostatními policejními sbory v rámci Evropy.

„Policejní motocykly jsou již dlouhodobě nedílnou součástí českých dopravních policistů. Představují významný a účinný nástroj pro dopravní policii při plnění jejich každodenních úkolů v rámci viditelného dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu, “ uvedl ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR plk. Jiří Zlý.

Autor: kpt. Hana Rubášová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz