dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Počasí Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Osm hasičských jednotek likviduje noční požár domu v obci Svatý Jan nad Malší v části obce Sedlec na Českobudějovicku

ČESKOBUDĚJOVICKO – Osm hasičských jednotek likviduje noční požár domu v obci Svatý Jan nad Malší v části obce Sedlec na Českobudějovicku.

Požár zasáhl stavení o dvou obytných částech. V době příjezdu hasičů hořela jedna obytná část, a to v plném rozsahu (přízemí, patro i střecha). Hasiči vytvořili šest proudů, zřídili čerpací stanoviště a vodu na požářiště dodávali kyvadlově cisternami.

Hasiči se zaměřili jak na likvidaci požáru, tak na ochranu nezasažené části stavení. Před 21. hodinou velitel zásahu nahlásil, že se podařilo zastavit šíření požáru, hasiči nezasaženou část domu „odřízli“. V domě naštěstí nikdo nebyl, hasiči tak nemuseli nikoho evakuovat.

FOTOGALERIE…

U požáru zasahují jednotky druhého požárního stupně: profesionálové ze stanic Trhové Sviny a Kaplice a jednotky SDH obcí Kaplice, Velešín, Svatý Jan nad Malší, Římov, Ločenice a Kaplice – Hubenov.

Ve 22:28 hodin byla nahlášena lokalizace požáru, tzn. že požár je cela pod kontrolou zasahujících jednotek a dále se již nešíří. Likvidace požáru stále trvá.

Vzniklá škoda bude přesahovat 3 miliony korun, upřesňovat se bude po úplném dohašení.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje
Foto: Hasiči Velešín

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Osm hasičských jednotek likviduje noční požár domu v obci Svatý Jan nad Malší v části obce Sedlec na Českobudějovicku

  1. Pingback: micro mini step

Comments are closed.