Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Při nehodě na Frýdecko-Místecku se těžce zranil třicetiletý motorkář! Do nemocnice ho transportoval vrtulník


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Ve čtrnáct hodin byla krajským operátorům nahlášena havárie motocyklu v Bašce. Pomoci vyjely dva pozemní týmy a k misi vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

Třiačtyřicetiletý řidič stroje byl po nárazu do betonového sloupku při vědomí, zasahující lékaři u něj však zjistili život ohrožující poranění. Prvotní vyšetření ukázalo zranění horní a dolní končetiny, vyloučit nebylo možno ani poranění pánve.

Těžce zraněný motorkář byl zajištěn končetinovými dlahami, krčním límcem a pánevním pásem, následně uložen do vakuové matrace. Záchranáři podali nitrožilně léky a infuzní roztoky. Poté byl muž vrtulníkem transportován do ostravské Fakultní nemocnice a tam předán na oddělení urgentního příjmu.

Okolnosti nehody motorkáře i nadále vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Při nehodě na Frýdecko-Místecku se těžce zranil třicetiletý motorkář! Do nemocnice ho transportoval vrtulník

Comments are closed.