Krimi Městská policie Moravskoslezský Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: U smrtelného zranění hlavy muže v Ostravě zasahovali záchranáři! Okolnosti smrti vyšetřují policisté


OSTRAVA – Zdravotnická záchranná služba spolu s policisty zasahovala v noci z úterý na středu u smrtelně zraněného muže v Ostravě. Informace o události v městské části Poruba byla operátory převzata krátce před půlnocí 11. dubna, nahlášeno bylo poranění hlavy. Na místo události vyjely neprodleně dva týmy, a to lékařský rendez-vous, spolu s posádkou rychlé zdravotnické pomoci.

Po zpřístupnění bytu nalezli záchranáři uvnitř na zemi jednašedesátiletého muže s poraněním hlavy, velkou krevní ztrátou a bez známek života. Ihned zahájili rozšířenou resuscitaci – nepřímou srdeční masáž, zajistili dýchací cesty intubací a připojení k přístrojem řízené ventilaci, stejně jako nitrožilní podávání léků… po přibližně deseti minutách se přechodně podařilo obnovit činnost srdce, následně však opět došlo k zástavě oběhu. Další snaha týmů nevedla k úspěchu a pacient na místě podlehl následkům zranění, která utrpěl. Zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt.

Událost si převzala PČR jako podezření na spáchání trestného činu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz