Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Řidič na Jablonecku se podíval do telefonu a havaroval! Navíc řídil pod vlivem alkoholu…


JABLONECKO – Řidič, který se během jízdy na Jablonecku podíval do telefonu, havaroval. Navíc řídil pod vlivem alkoholu.

Během uplynulého víkendu v sobotu odpoledne dvacet minut po patnácté hodině se stala dopravní nehoda na silnici třetí třídy v Nové Vsi nad Nisou. Dvaačtyřicetiletý řidič s vozidlem Hyundai i30 jel ve směru od Smržovky do Jablonce nad Nisou, kde se během jízdy podíval do telefonu a při tom najel na pravou krajnici.

Následně s vozem narazil do směrového sloupku a betonového sloupu veřejného osvětlení. Řidič havarovaného vozidla při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezen do Krajské nemocnice v Liberci. Charakter jeho zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření.

Policisté ovšem v jeho dechu navíc naměřili hodnotu alkoholu 1,64 promile. Předběžná výše způsobené škody činí částku 111 000 korun. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Autor: nprap. Dagmar Sochorová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz