Jihočeský Krimi Městská policie Pátrání Policie Složky IZS Sport Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Policisté z Českých Budějovic prověřují incidenty včetně zásahu pracovníků bezpečnostní agentury na stadionu Dynama


ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté z Českých Budějovic od neděle prověřují incidenty ke kterým došlo při sportovním utkání s Jabloncem na hřišti Dynama a to včetně zásahu pracovníků bezpečnostní agentury.

Kriminalisté intenzívně vyhodnocují také všechny dostupné videozáznamy. Některé z nich nyní kolují internetem a zachycují nepřiměřený zásah bezpečnostní agentury proti sportovním fanouškům.

Vyjádření k incidentu pořadatelské služby s fanoušky Jablonce

SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase 28. kola FORTUNA:LIGY mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec.

Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou. SK Dynamo České Budějovice patří mezi tradiční prvoligové fotbalové kluby, má zajištěnou profesionální bezpečnostní službu na každý zápas, kamerový systém na stadionu a postupuje podle manuálu. Nedělní incident se v minulosti nikdy na Střeleckém ostrově nestal, klub se od něj razantně distancuje a na stadion v žádném případě nepatří. SK Dynamo České Budějovice považuje incident za exces a selhání konkrétních jednotlivců, nikoliv systému.

Klub zároveň uvádí na pravou míru, že prohlášení poskytnuté v pondělí dopoledne tiskovým mluvčím Dušanem Mendelem zpravodajskému webu Budějcká Drbna, bylo vyřčeno v době, kdy měl klub k dispozici pouze záběry z kamerového systému na Střeleckém ostrově a nikoliv amatérská videa, která byla zveřejněna až v pondělí odpoledne a potvrdila pochybení pořadatelské firmy PS Patrol. Na základě nově zjištěných informací jsme vyvolali jednání s pořadatelskou firmou PS Patrol a situaci začali intenzivně řešit.

Osoby, které se tohoto nepřiměřeného zákroku směrem k fanouškům FK Jablonec dopustily, byly propuštěny ze služeb pořadatelské firmy a podle informací klubu jsou ony i celý incident v současné době vyšetřovány Policií České republiky, se kterou klub úzce spolupracuje a poskytuje veškerou potřebnou součinnost.

„Nadále už pro nás pracovat nebudou, nebudou s námi spojovat své jméno a budou exemplárně potrestáni,“ říká zástupce firmy PS Patrol.

Zdroj: Policie ČR
a Dynamo ČB

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz