dobrovolní hasiči Doprava Horská služba ČR HZS Krimi LZS Moravskoslezský Nezaradené Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Záchranáři zasahovali u zraněného muže v obtížně přístupném terénu Údolí Bílé Opavy v Jeseníkách


BRUNTÁLSKO – Posádky záchranářů Moravskoslezského kraje spolu se členy Horské služby Jeseníky zasahovali v obtížně přístupném terénu Údolí Bílé Opavy na Bruntálsku. Prvotní informaci o zraněném muži v Jeseníkách obdrželi pracovníci krajského operačního střediska před polednem. Na pomoc vyrazili horští záchranáři, vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjel pozemní tým ze základny ve Vrbně pod Pradědem.

Jednašedesátiletý muž se zranil při turistice, když uklouzl a spadl. Přivodil si poranění dolní končetiny. Prvotně jej ošetřovala horská služba, která následně žádala vyzvednutí pacienta z nepřístupného místa pomocí jeřábové techniky. Po příletu nad údolí byl k němu z vrtulníku vysazen lékař na více než padesátimetrovém laně. Muže zajistil a připravil k transportu. Byl vyzvednut k ližině stroje a přenesen na parkoviště Ovčárna.

Po poskytnutí další péče, podání léků tlumících bolest a infuzního roztoku, byl předán pozemní posádce RZP a přepraven na urgentní příjem nemocnice v Krnově.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz