Finance Kultura kulturní akce politici Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Bílina zdražila víkendové vstupné na koupaliště na Kyselce! Chce tím zamezit přetížení plovárny


BÍLINA – Město Bílina rozhodlo o navýšení víkendového vstupného na letní koupaliště na Kyselce, v reakci na přetížení koupaliště, ke kterému došlo o uplynulém víkendu. S účinností od pátku 14. července proto bude ve dnech pátek, sobota, neděle a státní svátky, ale jen v čase od 12:30 hodin, vstupné navýšeno na 220 Kč za dospělého a na 110 Kč za dítě. Při vstupu na koupaliště v čase do 12:30 hodin a v ostatních dnech zůstává výše stávajícího vstupného zachována (110 Kč/dospělí, 60 Kč/děti).

Městské technické služby Bílina, jako provozovatel zařízení, dále upozorňují, že v případě velkého počtu návštěvníků, a z toho vyplývajícího hygienického zatížení koupaliště, budou preventivně omezovat vstup dalších návštěvníků do areálu. Toto opatření bude provozovatel provádět operativně, s ohledem na aktuální situaci.

Lze očekávat, že k němu může dojít zejména o víkendech v odpoledních hodinách. Tímto opatřením chce provozovatel předejít situaci, kdy by bylo z hygienických důvodů nutné koupaliště na několik dní úplně uzavřít a následně, za vysoké finanční náklady, vyměnit vodu a zařízení dezinfikovat.

Pokud k tomuto omezení kapacity dojde, bude informace vyvěšena u vstupu na koupaliště a občanům zaslána zpráva prostřednictvím Munipolisu.

Zdroj: Město Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz